MY FAVOURITE RECIPE

Katkarapuja valkoviinissä

Krabben in Weisswein

Shrimps in white wine

Keittokirja - lisää reseptejä !


VALKOVIINISSÄ HAUDUTETUT KATKARAVUT

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuumenna voi tilavassa paistokasarissa ja hauduta siinä sipulisilppu pehmeäksi. Lisää valkoviini ja kiehauta.

Lisää kasariin katkaravut, kuumenna seos - älä keitä.

Sekoita keskenään kerma, curry, sahrami ja tabasco. Lisää kermaseos katkarapujen päälle. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Tarkista maku ja tarjoa paahtoleivän tai lämpimän patongin kanssa.

Juomaksi kannattaa käyttää samaa valkoviiniä, jota käytit ruoan valmistamiseenkin.

Bon appetit !


KRABBEN IN WEISSWEIN

Man lässt Butter in einer weiten Kasserolle heiss werden und schmort da die zerkleinerten Zwiebeln und Knoblauchzenen bis die Zwiebeln durchscheinend sind. Dann fügt man Weisswein hinzu und lässt die Mischung aufkochen.

Krabben hinzufügen, die Mischung heiss werden lassen - nicht kochen. Sahne, Curry, Safran und Tabasco gut mischen und den Krabben und Zwiebeln hinzufügen, langsam aufkochen.

Abschmacken !

Mit weissem Brot - z.B. Baguette oder Toast - und Weisswein servieren (lieber derselbe Wein der man zum Kochen gebraucht hat).

Guten Appetit !


SHRIMPS IN WHITE WINE

Chop the onion and the garlic.

Heat the butter in a large casserole and let the chopped onion and garlic simmer in it until it softens. Add the white wine and boil the mixture up.

Then add the shrimps, heat the mixture - don't cook.

Mix together double cream, curry, saffron and tabasco. Then pour the cream mixture over the shrimps. Heat slowly until boiling. Check the taste and serve with toast or baguette.

Good appetite !

Ylläpito: © Jarmo Nieminen, e-mail: mikrokamari@marttila.fi